Home / Båd/motor / Vælg den rigtige bådpresenning

Vælg den rigtige bådpresenning

Når din båd står på land, er det vigtigt, at den er beskyttet – specielt hvis den skal tilbringe vinteren udendørs. Efteråret og vinteren kan være aldeles hård ved din båd, især hvis den byder på frost, sne, regn, hagl og blæsevejr. Med den helt rigtige bådpresenning kan du undgå unødvendigt slid på din båd. Derudover kan den rigtige presenning beskytte din båd, så den er helt klar, når den igen skal huse hyggelige sejlture til foråret.

Ikke gå på kompromis med kvaliteten

En af de vigtigste ting du skal være opmærksom på, når du skal købe en billig bådpresenning, er kvaliteten. Her er det nemlig aldeles vigtigt, at du vælger en bådpresenning af høj kvalitet, så den kan holde vinteren ude samt holde i mange sæsoner. Dog behøver høj kvalitet ikke altid at være dyr. Her er et godt råd: Køb din næste presenning online, hvor der ofte er store besparelser at hente. Hos webshoppen www.marineudstyr.dk finder du netop bådverdenens mest populære varegrupper. Her får du en bådpresenning for blot 348 kr., som endda er af bedste kvalitetsmateriale. Du finder ligeledes et stort udvalg af presenninger, som kan trækkes over motoren, så denne bliver beskyttet i vinterperioden. Derudover finder du på www.marineudstyr.dk et stort udvalg af andre produkter og bådudstyr, som du kan bruge til vedligeholdelse og klargøring af din båd.

En ekstra stærk presenning til vinteren

Selvom ovenstående presenning er i et aldeles holdbart kvalitetsmateriale, kan du bruge ekstra tid og penge på at få presenningen til at beskytte din båd i vinterhalvåret. Hvis det regner meget, kan der samles vand ovenpå nogle presenninger. Dette kan man dog undgå, hvis man benytter sig med dette tiltag. Hvis du har plads derhjemme, kan du nemlig tilføre et stativ med påsat presenning rundt om båden. Man kalder også dette for båd under hus. Med et sådant stativ vil regn, sne og slud ikke samle sig og være en belastning for båden, men i stedet falde ned på jorden med det samme. En super god løsning hvis du har plads, hvor din båd opbevares over vinteren. Derudover er det ligeledes en fordel, at du kan foretage reparationer samt klargørelse af båden inde under presenningen. Her har du fri adgang til båden, så du kan klare maling, hovedrengøringen eller noget helt tredje. En super god løsning hvis du vil bruge hele vinteren på din båd, så den er helt klar, når foråret står for døren.

Helt lukket presenning

Alt efter vind og vejr kan det være en fordel at investere i en lukket presenning. På denne måde kommer der ikke vand ind fra siderne eller under båden, og der kan ligeledes ikke forekomme slid på bådens emalje eller skade på malingen. Derudover er en lukket presenning aldeles brugbar, når det kommer til det danske blæsevejr, eftersom presenningen lukker for småsten og sand, som ligeledes kan ødelægge bådens emalje.

En helt lukket presenning er ofte dyrere end en almindelige presenning, som kun dækker det øverste af båden. Alt efter din båds værdi kan du derfor overveje, hvorvidt en lukket presenning er nødvenlig. Her er det værd at nævne, at en lukket presenning heller ikke er helt vandtæt, selvom den holder det meste vand ude.

Når du skal vælge en af ovenstående bådpresenninger, er det vigtigt at tænke på bådens værd. Er det vigtigt for dig, at din båd er helt beskyttet mod vinteren, skal du betale ekstra for et bådhus eller en lukket presenning. Skal du derimod alligevel i gang med malergrejet til foråret, er det måske ikke så vigtigt, at hele båden er dækket, mens den står vinteren over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top