Home / Trolling / Tur til Møn d. 22/4-15

Tur til Møn d. 22/4-15

De havde lovet fornuftigt vejr d. 22 april, så jeg valgte at tage en tur til Møn efter laks. De havde som sagt lovet fint vejr, så jeg tænkte at der sikkert var mange som skulle på vandet – jeg valgte derfor er pakket båden og tage derned dagen før, så jeg slap for at holde i kø ved rampen.

Velankommet til Klintholm havn, fik jeg smidt båden i vandet. Jeg fik hurtigt fundet en plads for natten, og fik gjort grejet klar. Derefter gik jeg ned til kajen for at få en snak med de både der i land – det var desværre ikke gode nyheder de kom med – der var stort set ikke fanget nogen fisk.

Efter at have nydt den sidste aftensol, fik jeg lavet mig noget aftensmad, og gik derefter til køjs, så jeg kunne være frisk næste morgen.

Kl. 06.30 ringede vækkeuret, og jeg fik hurtigt gjort mig klar til at tage afsted. Vejret var fint, så jeg kunne sejle med en fornuftig fart. 1½ time efter kunne sætte grejet for 40 meteren, og ellers sætte mig tilbage og vente. Der skulle gå 2-3 timer før folk begyndt at snakke på VHF´en, hvor folk klagede lidt over de manglende fisk.

Lige før middag skete der endelig noget, der var hug den ene stang på riggen, i 40 fods dybde. Efter en kort “fight” kunne jeg lande en undermåler, som hurtigt blev genudsat.

De næste 2-3 timer kom der meldingen om sporadiske fangster, men alligevel ikke det helt vilde. Jeg selv kunne, i løbet af dagen, lande yderligere 2 fisk – desværre var der tale om 2 mindre sej, som begge blev genudsat. Og lige inden jeg valgte at hive grejet, kunne jeg lande endnu en undermåler af en laks, som også blev genudsat.

På vejen ind, begyndte det at blæse lidt op, så det tog lidt ekstra tid. Men efter 2 timer kunne jeg sætte mig ind i bilen og køre mod Næstved.

Alt i alt en nogenlunde dag, dog kunne en laks har pyntet lidt på en halvtom fryser derhjemme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top