Home / Havfiskeri / Storebælt d. 7/8-13

Storebælt d. 7/8-13

Jeg har ferie i øjeblikket, og havde derfor aftalt med en kollega at vi skulle en tur på Storebælt for at se om vi kunne finde lidt makreller.

Jeg hentede ham 9.30, hvorefter vi kørte til Korsør lystbådhavn, hvor vi satte båden i vandet. Vi sejlede derefter ud syd for Sprogø, hvor vi satte et par stænger i downriggeren. Vi fiskede på 10 og 15 fod, men det gav ikke noget. Efter et par timer hvor vi havde tøffet rundt for at finde makrellerne – uden held – blev vi enige om at gå over til fladfiskeriet. Vi sejlede om Nord-øst for Sprogø, da vi kunne se at der lå et par andre både og fiskede deromme. Nu var det ikke rigtigt fladfiskeriet som havde første prioritet denne dag, så ingen af os havde nogen orm med. Jeg havde dog en pose skaldrejer og en bøtte med Gulp Alive børsteorm, som vi skulle teste.

Jeg riggede derfor en stang til med Gulp Alive og kastede ud. Min kollega kombinerede sit forfang med en reje på den ene krog og Gulp på den anden. Han fik hurtigt fisk på rejen – en flot skrubbe på 550 gram. Da han havde fanget yderligere 1 fisk på rejen uden jeg havde haft hug, gik jeg også over til rejer og begyndte at fange lidt fladfisk. Han forsatte et par timer med Gulp Alive på den ene krog, men fangede ikke noget på den. Så det er sidste gang de er med i båden.

Efter et par timer med fladfiskeri, begyndte der at bide en del småtorsk på krogene. Vi blev derfor enige om at tage pilkestængerne frem og gå målrettet efter torskene. Dette gav 3 timers sjovt fiskeri inden vi pakkede sammen og sejle i land ved 17-tiden.

Dagens tal blev 7 skrubber, 2 rødspætter og 1 ising. 7 af disse fladfisk blev hjemtaget. Det gav også 25-30 torsk, hvor de 4 blev taget med hjem. Den største vejede 2-3 kg. De mangler stadig lidt størrelse.

Men alt i alt en hyggelig dag på bæltet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top