Home / Put & Take / En overnatning i Roskilde Fiskeland

En overnatning i Roskilde Fiskeland

D. 28-29/8-17 havde DMI lovet fint vejr, så jeg valgte at tage en overnatning i Roskilde fiskeland efter stør og karper.

Jeg pakkede bilen med grej, grill og mad, og kørte mod Roskilde, så jeg var der ved 11-tiden. Jeg havde i forvejen booket plads 11, da det var den eneste i den ende af søen som var ledig. Desværre lå pladsen for enden af en stor skrænt, som jeg skulle op og ned af en del gange, for at hente mit grej – det tog lidt tid og en del pauser, da skrænten var stejl.

Ca. kl. 12 havde jeg fået rigget grejet til og fik kastet 3 stænger i vandet. 1 med ansjos, 1 med pellets og en med boilies over en mindre forfodring. Ventetiden brugte jeg på at få slået min bivy op og redt min bedchair op til natten. I mens jeg pakkede ud, gik stangen med ansjos – en aborre var faldet for den. På med ny ansjos og ud igen. 10 minutter senere måtte endnu en aborre på land, og sådan forsatte det 2-3 gange inden for 30 minutter. Så jeg valgte at rigge om og smide pellets på alle 3 stænger, dyppet i noget fiskedip.

Ca. kl. 15 havde jeg det første run og efter en kort fight kunne jeg lande en beluga på 11 kg. 5 minutter senere var det hug igen – denne gang en lille russer på 5-6 kg. Herefter døde fiskeriet rundt i hele søen. Så jeg fik tid til at stege nogen gode bøffer på den medbragte grill og jeg fik læst lidt i en god bog jeg havde med.

Da det begyndte at blive mørkt, lagde jeg mig til at se en film på min iPad, og jeg havde ikke set mere end 5 minutter før bidmelderen hyllede. Efter en kort fight kom endnu russer på land, som jeg skød til at veje 6-7 kg. Derefter var det ind og se videre på den film jeg var i gang med.

Da uret var omkring midnat, lagde jeg mig til at sove. Kl. 02.40 blev jeg vækket af min bidmelder som skreg. På med klipklapperne og pandelampen og ned og ha fat i stangen og gi modhug. I ca. 2 minutter tog fisken bare line nonstop, og jeg tænkte at den godt måtte stoppe inden den tømte spolen. Efter en god, men kort fight på 5 minutter var fisken så tæt på at jeg kunne se øjnene skinne i pandelampens skær, og væk var den igen. 3 gange tog den nogen lange udløb, inden den efter 10 minutter måtte overgive og en fin beluga måtte op i slyngen og vejes – 17 kg. Hurtigt ud med den igen, så den kunne få kræfterne igen. Den lå næsten 10 minutter i vandkanten, før den roligt svømmede afsted igen, og jeg kunne derefter hoppe i seng igen. Jeg nåede dog ikke sove mere end ½ time før bidmelderen igen sagde lyde. Denne gang en mindre russer på ca. 5 kg. Desværre havde den krydset en af de andre liner, så jeg valgte at lade dem blive på land til det blev lyst.

Kl. 9 stod jeg op og fik ordnet stængerne igen og kastet ud. Derefter var det op og lave noget morgenmad – Æg og bacon, mums. Men jeg nåede kun lige at gå i gang med at stege baconen, da bidmelderen hyllede. Efter en 5-10 minutters fight, kunne jeg lande en fik beluga på 10 kg. Den blev hurtigt genudsat, så jeg kunne komme op til min morgenmad, som hurtigt blev indtaget inden næste fisk bed på. Desværre skete der ikke mere, og ved 13-tiden begyndte jeg at pakke sammen. Det tog sin tid da jeg skulle have alt grejet op af den stejle skrænt, så jeg kom først afsted ved 14-tiden.

Alt i alt en god tur, hvis man lige ser bort fra skrænten, som jeg stadig har ømme ben efter.

Billeder fra turen:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top