Home / Båd/motor / Motorproblemer i Karrebæksminde bugten

Motorproblemer i Karrebæksminde bugten

Efter en uge i Nordjylland med familien, hvor det ikke blev til meget fiskeri, var det endelig tid til at få luftet både stang og båd. Vejret var jo skønt fra morgenstunden, så efter at have tjekket vejrudsigten flere gange i løbet af formiddagen tog jeg afsted ved middagstid.

Jeg lagde båden i ved Næstved kanal, ved Næstved Strandjagtforenings slæbested, som jeg plejer. Jeg ville affiske kysten fra Karrebæksminde og forbi Enø, så jeg måtte ud igennem Karrebæk Fjord, for at komme i gang. Jeg valgte dog at rigge et par stænger til og affiske sejlrenden fra Næstved til Karrebæksminde. Det var umiddelbart et godt træk, for efter 10 minutters sejlads i tomgang, kunne jeg hive den første hornfisk ombord – den blev dog hurtigt genudsat.

Jeg forsatte fiskeriet ud igennem fjorden og udi i bugten, men fik ingen fisk. Da jeg nåede spidsen af Enø uden hug, valgte jeg at droppe fiskeriet langs kysten og gå ud på dybere vand. Så jeg halede grejet ind og gav motoren noget gas og sejlede ud mod Smålandsfarvandet. Da jeg var ca. 10 km. fra Karrebæksminde, begyndte motoren at sætte ud. Jeg tjekkede benzintanken, som var 2/3 fuld, men bemærkede at benzin-bolden var tom. Jeg pumpede den fuld igen og sejlede videre. Ét minut efter var den gal igen. Jeg valgte derfor at vende om og sejle mod Karrebæksminde igen. Turen tog lidt lang tid, da jeg måtte gøre holdt en gang i minuttet for at pumpe bolden op. Jeg fandt dog ud af at problemet forsvandt hvis jeg kun sejlede med halv gas. Derfor turde jeg godt smide et par stænger i vandet, da jeg sejlede gennem Karrebæk fjord.

Nu skal jeg finde ud af hvad der er galt inden jeg tør sejle ud igen. Det tager sku for lang tid med halv gas ;)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top