Home / Å-fiskeri / Geddepremiere 2013

Geddepremiere 2013

Lidt forsinket indlæg om årets geddepremiere. Men bedre sent end aldrig.

Årets premiere foregik på Haleby Åen, ved Ornum, sammen med min gamle far som også er ivrig fisker. Vi har de senere år fanget godt med gedder på denne strækning, og vi har en bekendt som har en lille jolle liggende i åen – derfor var det et meget naturligt valg.

Vi startede lidt sent, da jeg af en eller anden mærkelig grund fik sovet over mig. Så fiskeriet gik først i gang ved kl. 10.30 ca. Vi startede på den nordlige del af strækket, men havde ikke det store held der. Så vi roede ned i den sydlige del af strækket. På vejen havde valgte jeg at trække en spinner bagefter båden, og efter 5 minutter gav det potte. Efter en pæn fight på 5-10 minutter, fandt jeg ud af hvorfor fisken fightede som den gjorde – jeg havde desværre fået kroget en rimte på omkring 2 kg. Den var kroget bagved rygfinnen, og vi blev derfor enige om den nok skulle klare sig, så den blev sat ud igen.

Efter 1½ times fiskeri, uden held, begyndte vi at snakke om at tage en tur til kysten og prøve hornfiskene i stedet for. Vi gav dog fiskeriet efter gedder lidt mere tid. Jeg valgte derfor at skifte grej – en 12 grams kobber-farvet spinner fra Abu Garcia. Det var åbenbart det der skulle til, for i løbet af den næste time, fangede jeg 3 pæne gedder i størrelsen 2-4 kg.

Min far havde stadig ikke fanget noget og var ved at give op. Jeg overtalte ham dog om at prøve en af mine kobberfarvede spinners, og det gav ham i løbet af 1½ time 4 fine gedder på 1-5 kg. Så var han glad igen.

Så alt i alt en god geddepremiere 2013. Jeg havde desværre glemt mit kamera, så ingen billeder denne gang.

Knæk & bræk derude.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top