Home / Trolling / Bornholmer-turen 2014

Bornholmer-turen 2014

Årets tur til Bornholm efter laks fandt sted 23-29 marts, hvilket var et dårligt valg, da det blæste meget denne uge, og ikke gav os mange muligheder for laks – men det var jo ikke til at forudsige. Dog fik va da lidt fisk hjem, så turen var ikke helt spildt. Med mig som gast havde jeg, min kollega og navnebror, Kim.

Turen startede allerede lørdag eftermiddag, hvor jeg ankom hos Kim, hvor vi spiste aftensmad, inden vi skulle med færgen fra Køge kl. 00.30

Søndag:

Søndag morgen kl. 06.00 ankom vi i Rønne, hvorefter vi kørte til Hasle, hvor vi havde lejet et sommerhus. Efter vi havde pakket ud, blev vi enige om at vi da lige ville afprøve slæbested og båd, så vi kørte ned til Hasle havn og satte båden i. Herefter sejlede vi ud mod “fingeren”, som ligger knap 3 sm. vest for Hasle. Det blæste voldsomt og der var bølger op til 2 meter, men da min gast ikke havde prøvet trolling før, ville han gerne lige se hvordan man satte grejet. Da jeg havde vist ham det, sejlede vi i havn igen.

Mandag:

Mandag havde DMI lovet godt vejr, så efter et solidt morgen-måltid, satte vi båden i vandet og sejlede atter mod “fingeren”. Der var en del både på vandet, og der kom jævnligt fangstmeldinger på VHF´en. Vi fik hurtig sat grejet og satte os til at vente. Vi startede ved “fingeren” og trollede mod “ubåden”, men efter en halv times sejlads, stødte vi på problemer – en langline med laksekroge, som vi nær havde sejlet ind i. Uvidende om hvor disse langliner lå og hvor lange de var, valgte vi at vende om, sætte grejet og trolle sydpå mod “fingeren”.

Efter en halv time gik knarren på den ene stang med en dipsy og toby. Vi havde aftalt at skiftes til at fighte fisk, så gasten startede. Efter en kort fight, kunne han lande en fin lille laks på 5 kg. Sådan, så var vi i gang. Vi fik sat grejet igen, og trollede videre.

Der skulle gå knap 2 timer før det var min tur. Denne gang havde laksen taget en blå lakse-flue i på riggen i 60 fod. Efter en lille fight, kunne jeg lande en lille laks på 4 kg. Dagen bød på yderligere 2 laks på 5 og 8 kg., begge huggede på lakse-fluen i 60 fod.

Kl. 17 valgte vi at sejle i havn, efter en skøn dag på vandet.

Bornholmer-laks

4 laks på 4 kg., 2×5 kg. og 8 kg.

Tirsdag, onsdag og torsdag:

Både tirsdag og torsdag blæste det en del, men vi valgte alligevel at prøve lykken nogle få timer begge dage – desværre uden held. Der var nogle få andre både på vandet disse dage, men de havde heller ikke heldet med sig.

Onsdag lovede DMI op til 15 m/s, så der blev vi hjemme.

Fredag:

Fredag havde DMI også lovet blæsevejr, men godt med sol. Så efter morgenmaden blev vi enige om at finde en sø og prøve kastestangene af. Efter en hurtig søgning på google, blev vi enige om at prøve Smaragdsøen vi Rønne. Der skulle være direkte forbindelse med kysten, så chancen for en lille havørred var til stede.

Da vi ankom til søen kunne vi se at der var godt med liv i den. Ørrederne sprang lystigt, så vi fik hurtigt rigget stængerne til med en lille blink hver. Gasten havde hug i første kast, men mistede den hurtigt igen. En halv time senere var det min tur, og jeg kunne hurtig lande en lille havørred på omkring 1 kg. 3-krogen sat dybt, så jeg kunne desværre ikke genudsætte den.

De næste par timer fik jeg yderligere 2 havørreder på 1,5-2 kg. Gasten havde ikke heldet med sig i dag, men så længe vejret var fint og øllene var kolde, så går det nok.

3 havørreder

Lørdag:

Lørdag er afrejse dag, så der skal pakkes og gøres rent, inden vi skal med færgen kl. 17.00

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top