Home / Put & Take / Bombarda-kursus

Bombarda-kursus

Når jeg fisker i Put & Take-søer, prøver jeg lidt forskelligt grej, dog er det stort set altid en eller anden form for gennemløber, som jeg fanger mine fisk på. Jeg kan se og læse at mange fanger deres fisk på bombarda med flue/jig/powerbait, hvilket jeg også har prøvet – uden held. Når man sidder og ser på fangstrapporter på fangster.dk og på de forskellige søers hjemmesider, bliver ét navn ved med at dukke om – Casper Larsen. Han er en knalddygtig fisker, specielt når det drejer sig om Put & Take fiskeri. Han afholdte d. 30/5-13 et kursus i hvordan han fisker med bombarda, og dette kursus havde jeg naturligvis tilmeldt mig, i håb om at lære nogen gode fif.

Kurset var udsolgt næsten med det samme billeterne blev sat i udbud, der var nemlig kun plads til 10 deltagerer på  det 4 timer lange aftenkursus, som løb fra kl. 17 til 21. Der var sat fisk ud tidligere på dagen – 400 kg. guldørreder – så der var godt med liv i søen. Fiskene sprang lystigt og man kunne se stimer af guldørreder spredt rundt omkring i søen, så det tegnede til at blive en god aften. Casper Larsen fortalte at han inden kurset ville teste om fiskene var i biddet i dag, og det måtte han sige de var – han fangede nemlig 9 ørreder på en lille time.

Vi lagde ud med lidt teori hvor Casper fortalte om grej og teknikker. Specielt teknikken gik han lidt i dybden med, da det efter hans mening er det som fanger fisk i disse søer. 95% teknik og kun 5% held. Hvor det normalt er mere eller mindre 50/50 ved andre former for fiskeri.

Efter teorien skulle vi teste om det virkede i praksis. Jeg startede med bombarde og en hvid powerbait-jig. Fisken var umiddelbart glade for den, de nippede godt til jiggen, men ville aldrig bide rigtigt på. Jeg kunne se rundt omkring i søen at der blev hevet fisk op rundt omkring, også på hvide jigs.

Efter 2½ times fiskeri kom Casper over for at finde ud af om det var noget galt med mit grej og min teknik – dette var ikke tilfældet. Han prøvede derfor selv at kaste til den stime fisk jeg havde stået og fisket efter, men han kunne heller ikke få dem til at bide rigtigt. Derfor sagde han at vi skulle prøve en lidt mere kedelig og neutral farve, for at se om det hjalp. Han skiftede derfor til en sort jig og fik en fisk i første eller andet kast. Derfor skiftede jeg også over til en sort jig og fik hug i første kast. En fin lille guldørred på et par kg. Så var dagen da reddet.

Ved kursets afslutning mødtes vi lige til et fællesfoto og en fisk-parrade. Kun én enkelt deltager fik ikke fanget noget denne aften, som gav 34 fisk i alt.

bombarda-kursus

Bombarda-kursus d. 30/5-13 i Simons Put & Take.

 

2 comments

  1. Hyggeligt ser det ud. Hvad synes du om forbydelse af put&take søer som dyreetisk råd vil have gennemført?

    • Det var skam også hyggeligt.
      Med hensyn til dyreetisk råds anbefaling om forbud mod put and take-søer, så kommer det aldrig til at ske, så det kan ikke bringe mit pis i kog. Ministeren var jo også hurtigt ude og sige at det ikke umiddelbart var noget hun ville gøre noget ved. Hvis det skulle forbydes, så skulle alle andre former for udsætning af fisk jo også forbydes, og det kan man jo ikke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top